Chuťový profil
MALINY
– POMARANČ – PRALINKY
Majiteľom spracovateľského závodu Gituntu je firma Muraho trading company, ktorá vykupuje kávu od spolku Abadatezuka, ktorý združuje približne 256 drobných farmárov pestujúcich výlučne odrodu red bourbon v nadmorskej výške 2200mnm. Malé polia a farmy s kávou o celkovej rozlohe 110 hektárov sa rozprestierajú v blízkosti lesa Nyungwe a najväčšieho jazera v Rwande, Lake Kivu. Vysoká nadmorská výška, bohatá ílovitá pôda a dostatok zrážok zabezpečuje optimálne podmienky pre rast kávy. Farmári používajú ako hnojivo výlučne iba prirodzené prostriedky, ako nespracované ovocie, listy a pod. Po zbere sú kávové čerešne prevezené do nižšie položenej spracovateľskej stanice Gituntu, ktorá spracováva kávy prevažne mokrou metódou, no táto káva vysokej kvality bola spracovaná naturálne, tzn. suchou metódou, ktorá dodala plnú ovocno sladkú chuť v šálke. Umyté a pretriedené čerešne sa uložia na pár hodín do uzavretej nádoby, kde sa nechajú fermentovať bez prístupu kyslíka. Po ukončení rýchlej fermentácie je káva dosušená na vyvýšených afrických posteliach, následne je lot ručne triedený a pripravený na export. Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale. Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.
GITUNTU
RWANDA - NYMASHEKE
13,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 2200 m n.m. |
Krajina pôvodu RWANDA | Vlastníci MURAHO TRADING COMPANY |
Región NYMASHEKE | Odroda RED BOURBON |
Farma GITUNTU | Spracovanie SUCHÉ |
Spracovateľský mlyn GITUNTU CWS | Praženie OMNIROAST |