Chuťový profil
BANÁN – ČERVENÉ OVOCIE – ČOKOLÁDA
Vďaka našej priamej spolupráce s firmou Forestgreen máme opäť možnosť pre Vás napražiť ďalšiu skvelú kávu z Kolumbie. Farma El Vergel sa rozprestiera v nadmorskej výške 1350mnm, má rozlohu 40ha a je na nej vysadených cca 40tis kávovníkov, prevažne odrody castillo. No na malej časti farmy pestujú majitelia Elias a Shady Bayter aj odrody yellow a red caturra, ktorú Vám ponúkame. Po zbere a sortovaní čerešní podľa zrelosti a obsahu cukru, sú plody umiestnené do nádob bez prístupu kyslíka a nechané anaeróbne fermentovať 48-60 hod. Následne sa zrná dosušia na afrických posteliach 25 - 40 dní. Počas sušenia sa káva minimalne 3x zozbiera do grain pro vriec a nechá stabilizovať v tmavej miestnosti počas noci. Pred balením a exportom a lot ešte triedi podľa veľkosti zŕn. Anaeróba fermentácia pri nízkej teplote dodáva tejto káve zaujímavý chuťový profil tropického ovocia, plného tela a príjemnú dochuť čokolády, resp kandizovaného ovocia.
Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale.Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.
EL VERGEL
KOLUMBIA - TOLIMA
14,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 1800 m.n.m. |
Krajina pôvodu KOLUMBIA | Vlastníci ELIAS BAYTER |
Región TOLIMA | Odroda CATURRA |
Farma EL VERGEL | Spracovanie ANAEROBIC NATURAL |
Spracovateľský mlyn EL VERGEL | Praženie OMNIROAST |