Chuťový profil
LESNÉ OVOCIE – LIMETKA – ČOKOLÁDA
Lot Anasora pochadza z oblasti Wocho Sololo, v regióne Guji. Farma, ktorú vlastní Tadese Edema sa nachádza v neobvykle vysokej nadmorskej výške, až 2000mnm, čo spôsobuje pomalšie dozrievanie kávových čerešní, ktoré takto získajú vyššiu cukornatosť a plnšiu chuť. Anasora je typickým príkladom šťavnatej ovocnej sucho spracovanej kávy z regiónu Guji. Farma má rozlohu 170ha, permanentne zamestnáva 22 pracovníkov, v čase zberu a spracovania sa tím pracovníkov rozrastá až na 110 členov. hneď po ručnom zbere sú čerešne okamžite spracovávané. Po prvotnom triedení sa nechajú sušiť na afrických posteliach, kde sú pravidelne obracané a triedené, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie a predišlo sa nechcenej fermentácii. Počas noci a najväčších horúčav sú sušiace sa zrná chránené prekrytím. Vďaka pôde bohatej na živiny a vhodnej chladnejšej mikroklíme v kombinácii s relatívne mladými novo vysadeními kávovníkmi ma farma Tadeseho veľký potencíál do budúcna. Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale. Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.
ANASORA
ETIÓPIA - GUJI
13,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 2000 – 2300 m.n.m. |
Krajina pôvodu ETIÓPIA | Vlastníci TADESSE EDEMA |
Región GUJI | Odroda HEIRLOOM |
Farma ANASORA | Spracovanie SUCHÉ |
Spracovateľský mlyn ANASORA DRY MILL | Praženie OMNIROAST |