Karma Coffee sme založili v roku 2017 po návrate na Slovensko. Pomohla nám k tomu naša spoločná vášeň pre výberovú kávu. Za základné piliere našej firmy považujeme kvalitu, ústretovosť a odbornosť. Pomocou seminárov, prednášok, školení a formou cuppingov sa snažíme ľuďom nastaviť iný pohľad na kávu, priblížiť rozmanitý a pestrý svet výberovej kávy. Stojíme za projektom Battle of Baristas Liptov, kde svoje umenie pre verejnosť predvádzajú amatérski ale aj špičkoví baristi z rôznych kaviarní Slovenska. Dušou a telom Karma Coffee je Dorota a Michal, ktorí vytvorili koncept kaviarne s vlastnou pražiarňou kávy.
Pražiareň Karma Coffee Pri výbere káv sa zameriavame hlavne na maximálnu čerstvosť a preto našu ponuku pravidelne každé 3 mesiace obmieňame na základe sezónnych zberov v rôznych kútoch sveta. Nakupujeme výhradne prémiové odrody arabiky, ktoré pražíme na 5 kg plynovej pražičke Golden roaster. Preferujeme štýl omniroast, kedy najviac vynikne unikátna a jedinečná chuť kávy. Každá várka je pred a po pražení starostlivo kontrolovaná a ručne balená.
Kaviareň Karma Coffee sa nachádza priamo v srdci Liptovského Mikuláša, na adrese Námestie Osloboditeľov 75/14. Ponúkame Vám 25 miest na sedenie, ktoré v lete rozširujeme o ďalších 16 miest na vonkajšej terase. Popri základných druhoch kávy na báze espressa a mlieka ponúkame aj filtrovanú kávu a sezónne kávové nápoje.
V ponuke nájdete aj široký výber čerstvých koláčov od miestnych dodávateľov, nealkoholické nápoje a remeselné fľašové pivo zo slovenských mikro-pivovarov.
Som Michal Makovič a v Karma Coffee mám ako head barista na starosti chod kaviarne. K výberovej káve som sa dostal v roku 2014 a dodnes si pamätám intenzívnu chuť super sladkého ovocného espressa. Obľubujem naturálne a v poslednej dobe aj experimentálne spracované kávy z Kostariky, Salvadoru a Hondurasu. Najčastejšie vo forme espressa, či ako flat white.
V roku 2019 sa mi podarilo vyhrať Barista cup of Ostrava a získať takisto aj 4. miesto v hlavnej kategórii Barista na Majstrovstvách Slovenska.
Popri práci vediem školenia, organizujem cuppingy a workshopy zamerané na senzoriku.
Volám sa Dorota Makovičová a mojimi rukami prejde každé zrnko kávy v našej firme. Zaoberám sa výberom a nákupom zelenej kávy, a mojou hlavnou náplňou je praženie, ktorému sa venujem od roku 2017. Keďže mám rada prirodzenú a sladkú ovocnú chuť kávy, preto preferujem svetlejšie praženie v štýle omniroast, kedy vynikne unikátna chuť každého zrniečka.
Milujem kávu z afrického kontinentu najmä z Etiópie, Rwandy a Kene. Skôr ako espresso si dám skvelý filter a z mliečnych nápojov mám najradšej cappuccino.