Chuťový profil
MARAKUJA – ČOKOLÁDA
Dekofeinizácia z cukrovej trstiny (EA) Pri dekofeinizácii z cukrovej trstiny sa na odstránenie kofeínu z kávových zŕn používa etylacetát (EA), prirodzene sa vyskytujúca zlúčenina pochádzajúca z úrody cukrovej trstiny v kolumbijskej oblasti Valle del Cauca. Proces je jednoduchý: kávové zrná sa najprv navlhčia vodou a potom sa cez ne preženie EA. EA sa spojí s kofeínom a extrahuje ho, pričom sa zachová väčšina chuťových látok. Po dosiahnutí požadovaného stupňa dekofeinizácie sa zrná sparia, aby sa odstránili zvyšky EA, čím sa zabezpečí, že káva si zachová svoju bohatú chuť bez kofeínu. Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale. Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.
YELLOW SUNSET DECAFE
KOLUMBIA - TOLIMA
12,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 1500 m, n.m. |
Krajina pôvodu KOLUMBIA | Vlastník BRYAN ALVEAR |
Región HUILA | Odroda CATURRA |
Farmy LAS PALMAS | Spracovanie FRUIT FERMENT |
Spracovateľský mlyn Pražnie | Spôsob odstránenia kofeínu EA SUGAR CANE DECAFE |