Chuťový profil
POMARANČ – KVETINY – CITRUSY
Hoc Huver Castillo je pestovateľom kávy už v tretej generácii, jeho blízky vzťah ku káve je pomerne čerstvý. Ešte pred niekoľkými rokmi (pred rokom 2015) bol učiteľom matematiky na škole v meste Nariño. Farma El Paseo sa nachádza neďaleko Buesaca, na trase Suma Paz. Na tejto rodinnej farme mal Huver možnosť pracovať po boku svojho otca. El Paseo je v ich rodine už viac ako 20 rokov a je jedným z troch poľnohospodárskych podnikov, ktoré vlastnia. Je to krásna farma s nadmorskou výškou od 1750 do 1950 metrov s niekoľkými pôvodnými tienistými stromami, ktorá sa nachádza na svahoch s výhľadom na údolie v ktorom sa nachádza mesto Buesaco. Proces výroby kávy Rocket Flower z farmy El Paseo v Nariño sa začína starostlivým výberom zrelých čerešní Caturra, čím sa zabezpečí výnimočná kvalita. Čerešne prechádzajú 36-hodinovou predfermentáciou v čerešniach, po ktorej nasleduje proces plávania a dezinfekcie s použitím morskej soli v množstve 2 % z celkového množstva vody v zásobníku. Následne sa bobule podrobia anaeróbnej fermentácii v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele s regulovanými prepúšťacími ventilmi. Po presune do druhého zásobníka a rozvláknení sa zbierajú výluhy a 200 litrov sa použije na jednu fermentačnú nádrž s prídavkami enzýmov na podporu špecifického kvetového profilu. V každej nádrži, do ktorej sa zmestí až 2 800 kg kávy, sa káva fermentuje 6 dní, pričom sa vytvorí komplexný chuťový profil. Zrná sa potom sušia v mechanickom sile 2 až 3 dni pri teplote nižšej ako 38 stupňov, čím sa zabezpečí ideálna vlhkosť. Nasleduje 15-dňová stabilizácia, ktorá zaručuje konzistenciu a kvalitu kávy. Výsledkom tohto starostlivého procesu je chuťový profil bohatý na tóny citrónovej trávy, citrusov, kakaa, kvetov, pomaranča a sladkých aróm, vďaka čomu je káva Rocket Flower výnimočným výberom.
Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale.Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.
ROCKET FLOWER
KOLUMBIA - TOLIMA
14,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 1800 m.n.m. |
Krajina pôvodu KOLUMBIA | Vlastníci HUVER CASTILLO |
Región NARINO | Odroda CATURRA |
Farma EL PASEO | Spracovanie SEMI WASHED |
Spracovateľský mlyn EL PASEO | Praženie OMNIROAST |