Chuťový profil
HORKÁ ČOKOLÁDA – KAKAO – MANDLE
Black espresso je stvorené pre milovníkov klasického espressa. Pôvod kávy v espresse sa môže líšiť počas roka, no chuťový profil ostáva nezmenený. Black espresso reprezentuje mohutné telo, balans medzi sladkou a horkou chuťou s minimálnou aciditou.
V súčasnej edícii Black espresso nájdete sucho spracovanú odrodu Mundo Novo pestovanú na farme Congonhas, ktorú vlastní Lázaro Riberio de Oliviera. Lazaro a jeho syn Gustavo zdedili farmu po svojom otcovi, ktorý ju získal v roku 1985. Farma v svojich začiatkoch vsádzala hlavne na kvantitu, a nie na kvalitu kávy. Momentálne je 70% rozlohy farmy vyhradenej výlučne na pestovanie výberovej kávy, a podiel každým rokom rastie. Zber je mechanický, po vylúpnutí zrna z čerešne sa zber presunie na terasu, kde sa počas dňa pravidelne otáča a v noci zakrýva, pričom sa suší do 11% vlhkosti kávového zrna počas 17 dní. Potom je káva ponechaná v sklade pri terasách, odkiaľ sa neskôr prevezie do spracovateľského mlyna. Tu sa zrno pretriedi pomocou optického triediča a pripraví na export. Pre maximálny pôžitok spotrebujte kávu do 6 mesiacov od dátumu praženia vyznačeného na obale. Skladujte v suchu a pri izbovej teplote.BLACK ESPRESSO
BRAZÍLIA - MINAS GERAIS
10,00 € s DPH
Váha 250 g | Nadmorská výška 960 m n.m. |
Krajina pôvodu BRAZÍLIA | Vlastníci LÁZARO RIBERIO de OLIVIERA |
Región MINAS GERAIS | Odroda MUNDO NOVO |
Farmy CONGONHAS | Spracovanie SUCHÉ |
Spracovateľský mlyn CONGONHAS | Praženie ESPRESSO |